Колеги,трябва ли да ми алармира бордовия компютър,ако ми е изгоряла крушката за късите светлини?Когато ми изгоря крушката на габарита ми показа,че е изгоряла.А тази вечер когато се стъмни и пуснах фаровете видях чак тогава,че не ми свети единият фар.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да ми алармира борда
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеЧек няма на къси, дълги,стопове,мигачи и на плафоните в купето до колкото знам. А когато има показва за, мъгла (отпреде и отзаде, габарити и крушките на задния номер.
Comment
-
Има си за всичко.Имах изгорели крушки на : къси,стоп и мигач. Даже за мигач изписва точно грешката - заден ляв мигач(не ми изписа стоп,защото са на една крушка).За плафоните не съм сигурен.
Comment
-
[QUOTE=kkkrisss;878262]изписало ти е sidelight което е габарит.
За мигачи няма чек!!![/QUOTE
Това, което си написал означава -страна крушка(светлина).Преди него пише и (Left/Right).Може и да е било за габарита,но за късите съм сигурен.
Comment
-
Явно различните модификации имат различен софт. При мен на 156 има чек за мигачи и стопове, но не изписва точно коя крушка е, а като натисна спирачката светва заедно с педала, когато пусна мигач лампата мига с него. За късите не помня, щото отдавна съм с ксенон и с него не работи, но мисля имаше. За габарити и крушки на номера също има.
Comment
-
Всеки може да си тълкува светването на лампата както пожелае.
Така или иначе sidelight на английски значи габарит.
А това кое лови чека, го пише в мануала на конкретния модел.
Принципно не изисква много време и аз лично преди да напиша тук съм проверил, но пък може да има някакви специални модели на алфа, които засичат изгоряла крушка на запалката...знам ли...
Comment
-
Само къси и дълги не лови,май и мигачите,всички други външни светлини ги лови,включително и халогените/поне при 147/Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеСамо къси и дълги не лови,май и мигачите,всички други външни светлини ги лови,включително и халогените/поне при 147/Audi A6 3.0 TDI
Infiniti FX35
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеВсеки може да си тълкува светването на лампата както пожелае.
Така или иначе sidelight на английски значи габарит.
А това кое лови чека, го пише в мануала на конкретния модел.
Принципно не изисква много време и аз лично преди да напиша тук съм проверил, но пък може да има някакви специални модели на алфа, които засичат изгоряла крушка на запалката...знам ли...
Comment
-
Първоначално публикувано от Veni-6ou Покажи съобщениеТака или иначе (sidelight) на английски означава - странична светлина, а габарит е (gauge). Още малко време е трябвало...
Но пък за да научиш нещо от английската реч и ако не те мързи...отиди до колата си, извади си крушката на габарита и чети кво ти пише на таблото, може и да останеш изненадан
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеПриятелю, няма да споря с теб...явно говориш перфектен английски
Но пък за да научиш нещо от английската реч и ако не те мързи...отиди до колата си, извади си крушката на габарита и чети кво ти пише на таблото, може и да останеш изненадан
Comment
-
Първоначално публикувано от Veni-6ou Покажи съобщениеТака или иначе (sidelight) на английски означава - странична светлина, а габарит е (gauge). Още малко време е трябвало...поне така е в бодито на Алфата
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment